July 9, 1992

This is in response to your correspondence dated My 7, 1992,
requesting an interpretation of Sections 199.9 and 199. 23 regardi ng
an enpl oyee who refuses to submt to a drug test and whether the
operator nust keep records showi ng the refusal to test.

The drug testing requirenents contained in 49 CFR Part 199.9
require that an operator may not knowingly use as an enpl oyee any
person who fails a drug test required by Part 199 or refuses to
take a drug test required by Part 199. |If an individual refuses to
take a test, an operator may not use that person to perform an
operation, maintenance, or energency-response function on a
pipeline or LNG facility which is regulated by Part 192, 193, or
195. An individual who refuses to take a test nust be renoved from
performng a covered function and the individual is deenmed to have
tested positive.

Section 199.23(a)(2) requires that an operator maintain records of
enpl oyee drug test results that show an enployee failed a drug
test, the type of test failed, and records that denonstrate
rehabilitation, if any, nust be kept for at least 5 years. An
operator must maintain docunentation which indicates that the
enpl oyee refused to submt to a test required under Part 199.

Al though the regulations do not clearly state that refusal to test
is to be considered a positive test, an operator mnust renove the
enpl oyee from performng a covered function. An operator nust be
able to denonstrate what steps or procedures are in place in their
anti-drug plan to docunent that the enployee was renoved from
performng the covered function.

Thank you for your inquiry. Please let ne know if you need any
nore informati on about our drug testing requirenents.

Si ncerely,

Richard L. R ppert
Drug Conpl i ance Coordi nat or
Enf or cenent



